tillhemsidan_edited-compressor.jpg

OM VIRIDIFIBRA

ViridiFibra är ett ungt och energiskt företag med en stark drift till att vara en nyckeldel i utvecklandet av människors förhållande till förbrukning och återvinning. Vår drivkraft finns i att se över otillräckliga materiella lösningar i vardagen och utveckla till ett mer hållbart alternativ.

 

NATUREN I FOKUS

Marktäckningsmaterial & Odling med ViridiFibra

Att utveckla odlingsdukar av biobaserat nedbrytbart material är helt rätt i tiden då samhällsekonomin håller på att ställa om till biobaserat och cirkulärt tänkande.

Projekt Bio Lyftet:

Ett seminarium på ca 30 minuter som enkelt förklarar vad som kommer ske inom materialhantering hos världsmarknaden och alla ledande aktörer, vilket i slutändan kommer påverka alla mindre aktörer också. Samt en inblick i vart ViridiFibra kommer ifrån och vilket initiativ det är som Svenska staten har tagit i samband med olika innovatörer(Fiber-X) och aktörer inom utvecklingen av ett grönare och hållbarare samhälle(Rise, Bio innovation, Wargön innovation, Vinnova, Innovatum, samt olika kommuner).


   
https://www.bioinnovation.se/projekt/biolyftet/
   


Vi är med som exempel på sida 23. Den PDFn visar olika exempel på nya alternativ till plasten som är baserade på cellulosa(papper). Alla dessa exempel är en del av Bio Lyftet.


   
https://www.bioinnovation.se/wp-content/uploads/2018/03/5-biobaserade-material-papper-klar-2.pdf 

 

HUR SER VI DETTA SOM MÖJLIGT?

ViridiFibra som arbetsstyrka är en blandad kompott av kompetens, erfarenheter och kreativitet. Genom arbetet med fiberteknik har vi möjlighet att testa alla material uppbyggda med fibrer för att finna nya produkter. Vi gör våra tester i vårt laboratorium, går vidare till producering och till sist försäljning. Med våra processer ser vi att utmaningarna inte är omöjliga och vi tar oss med stolthet an dessa svårigheterna som leder framåt till ett bättre imorgon.